cercavila

Sortida de Moixigangues del 25 aniversari de la Moixiganga de la Geltrú

Ja queden poquetes hores per poder disfrutar d’un cercavila exclusiu de Moixigangues.

Podreu veure per primer cop a Vilanova i la Geltrú les següents Moixigangues juntes:

  • Moixiganga de Vilafranca.
  • Moixiganga de Sitges.
  • Moixiganga de Barcelona.
  • Moixiganga de la Geltrú.

A les 21:00 començara aquest cercavila amb el següent recorregut:

Pl. Font i Gumà, C. Arquebisbe Armanyà, Pl. Sagrat Cor, C. Roques, Pl. Lledoners, C. Bonaire, C. Ravalet, Terrissaires, C. Castell, Pl. Assumpció y Església de Santa Maria de la Geltrú.

> Més informació de l’event <<

Moixiganga de Barcelona

La Moixiganga de Barcelona va ser impulsada per membres dels Falcons de Barcelona i dels Castellers de Barcelona. La presentació es va fer durant les festes de Santa Eulàlia de 2014 i van comptar amb l’apadrinament de les colles de Vilafranca i de Valls. La música del ball va anar a càrrec de Jordi Fàbregas.

Moixiganga de Vilafranca

La primera referència històrica que es té de la Moixiganga de Vilafranca és de 1713, però al llarg dels més de 300 anys ha patit períodes de desaparició, el més llarg dels quals va ser el de 1916 fins a 1985. Va ser al 1985, que per iniciativa de prohoms locals, es va impulsar la re-cuperació del ball. Aquesta Moixiganga representa, a part de misteris de la Passió, altres figures com són la Santa Maria i el Pilar.

Moixiganga de Sitges

D’aquesta Moixiganga se’n té constància des de la seva participació a la Festa Major de Sitges de l’any 1853. L’única vegada que no s’ha representat per la Festa Major de Sant Bartomeu va ser l’any 1984, però l’Agrupació de Balls Populars de Sitges el va recuperar un mes després

 

cercavila